

Oxford Strategic Partnership, Steering Group Meeting Tuesday 19th June 10.30 – 12.30

Long Room, Oxford Town Hall

Refreshments will be available from 10.15am.

Agenda

| Item | Paper | Lead | Start | Duration |
|---|----------------------|-----------|-------|----------|
| 1. Welcome and apologies | | JW | 10.30 | 5 mins |
| Draft minutes of last meeting (March 2018) | Paper 1 | JW | 10.35 | 5 mins |
| 3. Educational Attainment and Schools Partnership Board. | Paper 2 to follow | DC, SH | 10:40 | 45 mins |
| 4. Update on Local Government and the Growth Deal | Paper 3 | SB | 11.25 | 25 mins |
| 5. OSP Sub group updates Economic Growth sub-group annual update Stronger Communities sub-group bi-annual update | Paper 4 & 5 | SK JW | 11:50 | 20 mins |
| 6. OSP Task & Finish updates Economic Growth sub-group - Inclusive Economy Task & Finish Safer Communities - Alternative Giving Task & Finish | Paper 6 | JW | 12:10 | 10 mins |
| 7. Forward Plan | | JW | 12.20 | 8 mins |
| 8. Any Other Business | | All | 12.28 | 2 mins |

A light buffet lunch will be available at 12.30pm.



Agenda notes

1. Welcome and Apologies

2. Draft minutes of the last meeting

Minutes of meeting held on 22nd March (paper 1) are presented for agreement. Updates on actions given.

Action required – to agree the minutes.

3. Educational Attainment & Schools Partnership Board

David Clark, Deputy Director for Education and Sandra Higgs, School Services Manager, from Oxfordshire County Council will present on attainment in Oxford City Schools and update on progress of the Oxfordshire Schools Partnership Board (paper to follow).

Action required – to listen, ask questions and offer views.

4. Update on Local Government and the Growth Deal

Cllr Brown will give an update on local government and a presentation on the Growth Deal with additional contributions welcome from the County (paper 3).

Action required – to listen and ask questions.

5. OSP sub-group updates

Samuel Kabiswa will update members on the work of the Economic Growth sub-group over the past year and future plans (paper 4). Jackie Wilderspin will highlight the biannual report of the Stronger Communities sub-group and take any questions (paper 5).

Action required – to listen and ask questions.

6. OSP task & finish updates

Jackie Wilderspin will highlight the Alternative Giving and Inclusive Economy task & finish reports (taken from Paper 6).

Action required – to listen, ask questions and offer help.

7. Forward plan

Jackie Wilderspin will confirm new OSP Steering Group meeting dates, the extension of the meeting time by 30 minutes from October, and the move to quarterly meetings from 2019. Shelley Ghazi will be in touch with those that have offered venues.

This will be Jackie's last meeting as interim Chair and Baroness Jan Royall will be taking the Chair from October.

Action required – to note date changes and offer venues.

| OSP Meeting Date | Key Agenda Items |
|-------------------------------|--|
| 23 rd October 2018 | Infrastructure Growth Fund update |
| 10:30-13:00 | City Centre Strategy (tbc) |
| Venue tbc | Local Plan /Joint Strategic Spatial Plan |
| | OSP sub-group reports – Low Carbon |
| | Oxford annual update, Safer Communities |
| | bi-annual update |
| | OSP Task & Finish updates – Low Carbon |
| | Oxford & Stronger Communities |
| 15 th January 2019 | |
| 10:30-13:00 | |
| Venue tbc | |
| 12 th March 2019 | |
| 10:30-13:00 | |
| Venue tbc | |
| 2 nd July 2019 | |
| 10:30-13:00 | |
| Venue tbc | |

9. AOB

The meeting will close at 12.30, followed by a light lunch.